Recepta
Fesols de Santa Pau a la marinera
Restaurant Can Xel
Ingredients:
Per fer els fesols a la marinera:
- 250 g de Fesols de Santa Pau
- 300 g de calamarsets
- 300 g de gambetes
- 500 g de cloïsses
- 500 ml de fumet (caldo de peix)
Per fer el sofregit:
- 1 ceba mitjana
- 4 tomates
- 50 ml de vi blanc
- 1 fulla de llorer
- 1 gra d’all
Per fer la picada:
- 5 ametlles torrades
- 5 avellanes torrades
- 1 gra d’all
- 10 g de pa fregit
- Julivert fresc
Elaboració:
1. Posa els Fesols de Santa Pau en remull la nit abans de cuinar-los.
2. Bull els fesols a la manera tradicional.
3. Per fer el sofregit: pela i lamina el gra d'all i cou-lo a foc suau. Després pela i talla la ceba en trossos ben petits, sofregeix-la també a foc suau amb l'all i una fulla de llorer fins que quedi transparent. Seguidament talla la tomata en daus petits i afegeix-la a la paella. Finalment tira-hi el vi blanc i deixa-ho reduir. Reserva-ho.
4. Per fer la picada: torra les ametlles i les avellanes i pica-les ben fines, pica també l'all i el julivert i fregeix el pa. Posa-ho tot en un morter i acaba la picada.
5. Salteja les gambes amb una mica d'oli d'oliva. Un cop fetes, guarda l'oli i reserva les.
6. Neteja els calamarsets i talla'ls en daus, salteja-ho amb l'oli de les gambes i salpebra-ho al gust.
7. Posa el sofregit i els calamarsets en una cassola i afegeix-hi el fumet i la picada. Després incorpora-hi les cloïsses. Una vegada s'han obert, afegeix-hi els Fesols de Santa Pau bullits, prèviament escorreguts. Prova que estigui al punt de sal i pebre i, si és necessari, rectifica.
8. Per finalitzar, pots muntar el plat col·locant els fesols a la marinera en un plat fondo, posa-hi les gambes i acaba-ho amb una mica de julivert o cibulet tallat ben fi pel damunt.
Una recepta de: