Si t’agraden les escapades de cap de setmana a racons amb encant i, a l’hora, gaudir de la millor gastronomia, estàs d’enhorabona.
El Degusta DOP, que se celebra del 14 de gener al 27 de març de 2022, et dona l’oportunitat de visitar una de les viles més boniques de Catalunya, Santa Pau, al mateix temps que gaudeixes dels millors menús amb fesols amb denominació d’origen protegida elaborats per restaurants de la zona.
Saltejat de Fesols de Santa Pau amb botifarra esparracada i bolets, amanida de Fesols de Santa Pau, Fesols de Santa Pau amb cansalada o entrecot de vedella acompanyat de Fesols de Santa Pau.
Una vegada cuit, aquest llegum adquireix un gust suau i una textura cremosa que l’han convertit en el protagonista d’una gran quantitat de plats i tapes de la cuina garrotxina, i en un ingredient molt preuat arreu del país.
Unes qualitats que adquireix gràcies a la terra volcànica en el que és cultivat, un sòl porós i lleuger que afavoreix la retenció de l’aigua de la pluja sense provocar embassaments.
Els restaurants Cal Sastre, Can Bastans, Hostal dels Ossos, Masnou, Queda Bé, i els centres cívics de Ca la Guapa i de Santa Pau són els encarregats de posar al plat la feina que fan els cultivadors any rere any i que, el 2015, va merèixer el certificat de Denominació d’Origen Protegida a aquest producte.
Pots consultar tots els menús del Degusta DOP 2022 en aquest enllaç.