La producció de la campanya de 2023 ha sigut pèssima. El principal motiu de la baixa producció ha sigut la calor persistent durant els mesos d’agost i setembre que ha provocat la caiguda de les flors i en conseqüència la manca de producció de tavelles. També hi han contribuït les baixes precipitacions i les afectacions per la fauna local.
Degut a la baixa disponibilitat de producte, els productors de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Fesols de Santa Pau han decidit destinar la collita d’aquest any, en primer lloc, als restaurants i clients particulars de la zona i, si encara en quedés, comercialitzar-la com a producte cuit amb les marques dels propis productors. En cap cas no hi haurà producte en sec als comerços.
També es reservaran fesols de Santa Pau per tal de poder degustar els plats que ofereixen els Restaurants que participen a la Fira del Fesol que tindrà lloc el proper 21 de gener de 2024 a Santa Pau.
Recordar que els productes emparats per la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Fesols de Santa Pau sempre van acompanyats de l’etiqueta identificativa de la denominació i que per raons de traçabilitat i certificació no es poden comercialitzar a granel.
Consell Regulador de la DOP Fesols de Santa Pau
24 d’octubre de 2023