La Fundació Miquel Agustí, per tal de commemorar els 10 anys de la seva creació, ha posat en marxa la iniciativa “Reflexions d’un sector”. Amb la col·laboració del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i RuralCat.
Un projecte que té com a objectiu aprofundir i donar a conèixer el dia a dia de productes catalans singulars.
Els Fesols de Santa Pau són un dels productes seleccionats i, en nom de tots els productors, la Montserrat Miralles i en Lluís Sunyer s’han encarregat de comunicar les particularitats i l’actualitat d’aquests llegums amb Denominació d’Origen Protegida.
Han destacat l’important paper que juga la terra volcànica en el procés de cultiu dels fesols, ja que gràcies a ella adquireixen les característiques que els fan únics. I han explicat els motius de la creació de la DOP, un segell que protegeix aquest conreu i que el reconeix a escala europea, cosa que ajuda a comunicar la seva singularitat a qualsevol consumidor del territori, més enllà de l’idioma de l’etiquetatge.
Finalment, han posat l’accent en l’èxit col·lectiu que suposa el Fesol de Santa Pau, ja que és fruit del treball en equip de tots els pagesos.
També es fan ressò d’aquesta entrevista al portal RuralCat, la comunitat virtual agroalimentària i del món rural, creada per la Generalitat de Catalunya, i que té com a principal objectiu el desenvolupament del sector agrari, agroalimentari i rural.